2015-05-23 07:43:46
Diariocrítico Catalunya
Trànsit | el temps
   
disminuir tipografia
agrandar tipografia

Catalunya, camí de la independència

Pau Miserachs 01/07/2012 14:11:02
Quizás le interese ...
És una molt bona notícia que un 51 per cent de la població catalana es mostri favorable a la independència de Catalunya. Podem considerar que és una resposta democràtica a l'espoli a que ens té sotmesos l'Estat espanyol, la confirmació de que el poble de Catalunya entén que Espanya és inviable i perjudicial per Catalunya. Els catalans, amb el seu massiu rebuig d'una Espanya única,  es manifesten contra el deliri de buscar avantatges en les discussions sobre el futur de l'euro i de la mateixa Unió Europe. Tots, excepte el Govern espanyol, veiem que  Europa no és un mercadillo per anar a regatejar el que acabarem pagant pel rescat acordat.

Mentrestant, dissimulant les discussions del Govern amb la Comissió Europea, des de Madrid van contra nosaltres en tots els ordres. Anar contra Catalunya sembla ser el millor aixopluc del règim actual. La senyora vicepresidenta fuig de parlar dels resultats de l'enquesta que ha fet pública la intenció dels catalans de votar favorablement  un possible referèndum per la independència. La millor manera de no tenir que debatre i donar explicacions és no parlar del problema català i que el silenci faci la seva feina.
Ara diuen que el nostre president Mas fa turisme independentista i exigeixen el tancament de les ambaixades catalanes. Cal fer desaparèixer el català, i res millor que les sentències que plouen des de Tribunals radicats a Madrid i l'acció demagògica dels coristes dels partits espanyols. També volen que deixem de cobrar l'euro per recepta perquè ja han posat un impost que es cobrarà des de Madrid. No interessa que Catalunya tingui capacitat fiscal, ni iniciativa empresarial. El poble de Catalunya s'ha de disoldre en els aiguamolls  d'una cultura aigualida.

També van contra la sobirania i l'autogovern de Catalunya. Ràpidament han trobat funcionaris a Justícia que han demanat el retorn de les competències a l'Estat. Es tracta de desacreditar i desprestigiar les institucions, els polítics que no accepten la submissió a Espanya. Es tracta de destruir  el sistema jurídic català, empobrir més Catalunya.

Llengua, cultura, institucions, dret, identitat, i  sentiment nacional, són senyals innegables de l'existència  d'una col·lectivitat  viva que demana desenvolupar-se en llibertat dins de l'àmbit geogràfic i històric que li correspon. Que no ens vinguin ara dient que si arribem a la independència ens quedarem fora de l'euro.

Si tant ens amenacen des del Govern central, i es pensen que oposant-se a la independència de Catalunya Europa marginarà la democràcia pluralista catalana, tancarà  les seves portes a la màquina comercial i industrial catalana  com anuncia Espanya, que no es pensin que ens quedarem quiets i farem enrere.

Catalunya és un territori cosmopolita, obert i divers que  té bones relacions industrials i comercials amb tots els països de la Unió Europea a més de Rússia i Xina. Si Espanya se'ns gira d'esquenes que és el que sembla anunciar repetidament,  benvinguda sigui en aquest cas la lliura britànica i el dòlar dels Estats Units, si tant s'empenyen els espanyols en fer-nos la vida impossible. Que no pateixin, els catalans trobarem aliats immediatament.

A Espanya, massa enlluernada pels èxits de l'equip de  la selecció espanyola de futbol, no veuen que Espanya ja no és un ideal ni per la gent catalana com ens volien fer creure en temps del franquisme i al principi de la transició política.  L'ideal és ara la llibertat que mai no hem tingut i no ens  volen reconèixer. Espanya ja no és el nostre destí. El nostre destí és Europa.

Comentarios:
Publicar nuevo comentario


Acerca de esta noticia en Blogs
Cargando...
CLAVES DEL DÍA


Quiénes somos | Contacto | Consejo editorial | Aviso legal | Política de privacidad | rss
© Grupo Diariocrítico - Powered by GCD